Zhodnocení brigády

Vážení chataři,

v sobotu parta nadšenců pilně likvidivala BIO odpad. Vzhledem k velkému objemu Družstvo pořídilo motorový štěpkovač. Ten nám bude pomáhat po kácení, abychom les udrželi v pořádku a neměli z něj postupně skládku nařezaných větví.

Zpracovali jsme odhadem 75 kubíků odpadu, které jsme po důkladném naštěpkování vměstnali do 3 kontejnerů o celkovém objemu 25 kubíků.

Děkuji všem dobrovolníkům, kteří nám s likvidací pomohli. Bohužel jsou to stále stejné tváře, plus noví chataři. Na podzimní schůzi si pojďme říct, jak si představujeme péči o společný majetek, protože 10 lidí nemůže dlouhodobě brigádničit pro 78 vlastníků chat.

Účastníci brigády se shodli, že má smysl akci organizovat minimálně jednou ročně, ideálně po podzimním kácení. Všichni chataři tak mohou vyřešit BIO odpad, který za rok nashromáždí při úklidu okolí svých chat.

Připomínám, že BIO odpad nepatří do směsných kontejnerů, ani na pozemky Lesů ČR a Vojenských lesů. Během roku je možné vozit ho do sběrného dvora v Doksech, nebo do kontejneru u restaurace Na rybníčku.

Hezké léto Miroslav Bulín, předseda DPL

MOTOROVÝ DRTIČ - HECHT 6208

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.